Onze organisatie

GGz Centraal

GGz Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Wij behandelen, begeleiden en ondersteunen mensen met (ernstige) psychische problemen.

Arina van Domselaar

Innovator

Arina van Domselaar is innovator bij GGz Centraal. Zij gelooft dat door dingen anders te doen we waarde kunnen toevoegen aan het leven van onze cliënten. ‘Beter’ is niet altijd de oplossing en ‘anders doen’ geen vanzelfsprekende stap. Vernieuwen begint bij dromen. Wat ontstaat er als je droomt dat we de beste ondersteuning bieden, maar ook ernaar streven dat mensen ondersteunt worden in de eigen regie in het omgaan met de dagelijkse ervaren stress. Innoveren doe je niet in je eentje: samen met anderen krijg je veel meer voor elkaar. Dat laat de ontwikkeling van SAM ook duidelijk zien, samenwerking staat centraal in onze aanpak. Dat krijgt vorm in co-creatie met cliënten, ervaringsdeskundigen, behandelaren, onderzoekers, belangenorganisaties en bedrijven. De ontwikkeling van SAM laat mooi zien dat onderzoek en innoveren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gezamenlijk dragen ze bij aan continue verbeteren van de zorg en ondersteuning aan onze cliënten.

Arina adviseert het team in het innovatietraject. Daarnaast bouwt zij het netwerk van het team uit richting de innovatienetwerken in Nederland of in de GGZ-sector.

Partners

National eHealth Living Lab

Sinds 2023 werkt Prof. Dr. Niels Chavannes, oprichter en bestuurslid van NeLL, samen met SAM. Prof. Dr. Niels Chavannes is co-promotor van een van onze promovendus, Sevda Demirel.

Nederlands Autisme Register

Sinds 2021 werken Prof. Dr. Sander Begeer en Dr. Anke Scheeren, van het Nederlands Autisme Register (NAR), samen met SAM. We creëren gezamenlijk een onderzoeksversie van de SAM app voor het NAR. Deze app kan naast het meten van de dagelijkse stress, ook worden ingezet bij onderzoek naar bijvoorbeeld de link tussen stress met de omgeving en de vrije tijd.

Vrijwilligers en Ambassadeurs

Diana Beckers

Vertaler

Diana Beckers is vrijwilliger bij het wetenschappelijk onderzoeksteam van GGz Centraal. Zij heeft een Duits-Amerikaanse achtergrond. Na in Duitsland gewoond en gestudeerd te hebben, keerde ze terug naar de VS om haar universitaire opleiding af te ronden. Zij studeerde af aan de Universiteit van Washington, Seattle met een diploma in Internationale Studies. In 2008 verhuisde ze naar Amersfoort, waar ze met veel plezier een nieuwe cultuur en taal leerde. Zij ondersteunt het SAM-STAPP project door de app, website en video's van het Nederlands naar het Engels en Duits te vertalen.

Tom van Hengel

Ambassadeur voor SAM en SAM junior binnen Yulius​

Tom van Hengel is werkzaam als verpleegkundige in opleiding tot specialist GGZ bij Yulius in Dordrecht op locatie 'De Steiger'. Deze locatie biedt specialistische behandeling aan kinderen en jongeren met een autismespectrum stoornis en comorbide problematiek. ​